Direktlänk till inlägg 12 februari 2012

Yoghurtglass med bär

Av Jonas Fogelquist - 12 februari 2012 12:58

Tänkte lite så här att en lite nyttigare dessert vore någonting och framförallt för mig själv och vi äter alldeles för mycket sötsaker. Det är den slustasen man kan dra och att alla mår riktigt bra av att kunna göra en god efterrätt som kan tillfredställa ett litet söt behov. Den här efterätten avnjutes bäst i ett sällskap på minst 4 personer enligt mitt tycke då man kan göra det riktigt snyggt och få en bra design på efterätten som gör att den dessutom ser ännu godare ut.


 


Turkisk yoghurt med hallon


Ingredienser;

350g Hallon (färska, går bra med frysta)

5dl Turkisk yoghurt

3/4dl florsocker

6st Vindruvor


1. Om du har frysta bär så tar du ut dem någon timme före så att dom hinner tinna någorlunda bra. Du mixar yoghurt, hallon (spara lite hallon till granering) och florsocker i en blender, matberedare eller en stav mixer villket som går bra.


2. Sedan lägger du upp i cocktailglas och granerar med de sparade hallonen. vindruvorna skär man i skivor så att man får ut ca 4 st per druva och granerar tillsammans med hallonen i en lämplig design som man önskar.


3. Nu kan du serverar efterrätten men du kan även sätta in efterrätten en stund på kylning eller bara någon minut i frys så att den blir ännu fastare men är ingen  man måste går lika bra att servera genast.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jonas Fogelquist - 11 februari 2012 19:57

Välkommen till min nyskapde mat och dryckes blogg. Lamm och den delen som används är stek och ett av dem många sätten att tillaga den på är i ugn med ört kryddning som skall gnidas in. Till det serveras de lite nyttigare alternativet med rotfrukter i...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Gästbok

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<<
Februari 2012
>>>

Latest

Kategorier


Skapa flashcards